יום שישי, ינואר 01, 2010

קשיי שליטה שונים בסוגרים

נשים רבות סובלות בעקבות לידות ותופעות גיל המעבר מדליפת שתן, עצירות שתן, עיכול בלתי תקין והדלדלות דופן הנרתיק עד כדי יציאתו מתחומי הנרתיק כגוש מטריד. התופעה מוכרת לרופאים ואנשי מקצוע אחרים, הערכות המחקרים נעות בין חמישית לרבע מכלל הנשים עד גיל חמישים ואף עולות עד ארבעים אחוזים ויותר מעל לגיל חמישים. כותב ד"ר יעקב גולומב מנהל המרפאה לאורולוגיה של נשים בשיבא:"עיקר השכיחות של דליפת שתן הנה בנשים בגיל המעבר. הנתונים מראים על 20% מעל גיל 40 ו 40-50% מעל גיל 60. הסיבה לכך, הנה אי תמיכה הורמונלית של הורמון האסטרוגן. שלפוחית השתן זהה ברקמותיה לנרתיק, ושני האיברים מקבלים עצבוב ותמיכה הורמונלית זהים. התרופפות דופן הנרתיק משפיעה לרעה על שלפוחית השתן ובמצב זה תיתכן דליפה.
אחת הסיבות השכיחות לדליפת שתן הנה תופעה הקרויה צניחת רחם. הרחם והשלפוחית הם איברים שכנים, ולכן מפעילים לחץ האחד על השני. תופעה נוספת היא צניחת שלפוחית. מצב זה אינו תלוי במצב הרחם. צניחת צוואר השלפוחית גם היא סיבה לדליפה,"
נתונים אלו מתאימים גם להערכות של גניקולוגים כמו ד"ר אורלי ברנדס קליין המצטטת מחקרים שנעשו בארה"ב ולהערכות של אורוגניקולוגים כמו ד"ר מנחם נוימן.
טענה אחרת שחוזרת בהקשר זה היא כי רוב הנשים אינן מטפלות בבעיה מסיבות לא מובנות וממשיכות לחיות עמה עד להחמרתה. בשלבים החמורים יותר כאשר אלו שמעדיפות את הפתרון הניתוחי עוברות ניתוח עדיין מתקשים שרירי רצפת האגן לשוב לתפקודם המלא והתקין. שכן הניתוחים המוצעים לנשים הסובלות מדליפת שתן, או מהתרופפות דופן הנרתיק עד כדי יציאתו מתחומי הנרתיק משנים את מקום האיברים הנידונים אך אין ביכולתם להחזיר את שרירי רצפת האגן לאלסטיות ולחוזק הדרושים לאחר הזנחה של שנים. האכזבה על אף הצלחת הניתוח יכולה להימנע אם אופציית הניתוח תוצג לנשים אלו בשילוב הפניה לחיזוק שרירי רצפת האגן כהשלמת הפעולה הניתוחית.

להלן מספר מקרים המרחיבים עמדה זו:
ר. אישה בת שבעים, סבלה מצניחת דופן הנרתיק באופן המכונה בפיה "גולה בין הרגליים". עברה ניתוח להסרת רחם באסותא שמטרתו העיקרית היה לפתור את הסבל שנגרם לה מה"גולה". הניתוח הוגדר כמוצלח הן ע"י הרופאים והן בפיה, כלומר ר. החלימה מהר ולא סבלה מתופעות לואי. מאחר שמטרת הניתוח לא הושגה מנקודת מבטה של ר. וה"גולה" לא נעלמה כפי שציפתה במשך כחצי שנה מזמן הניתוח הגיעה לטיפול בשיטת פאולה. לאחר כארבע מפגשים במשך כחודש החלה לדווח על הטבה. עתה לאחר כשישה מפגשים מתחילת הטיפול מדווחת שהתופעה כמעט שנעלמה. מתכננת להמשיך בטיפול כשבועיים עד שלושה נוספים עד לסיומו.
ק. אישה בת שישים עברה כריתת רחם מסיבה דומה לזו של ר. הניתוח נעשה במרכז הרפואי בהרצליה והוגדר כמוצלח. הבליטה אכן נעלמה אך ק. סבלה במשך יותר מחודש מקשיים רבים במערכת העיכול. קשיים שלא הכירה בעבר, כדי להימנע מעצירות קבועה ומתמשכת נאלצה לשמור על דיאטה קפדנית ועל משטר בזמני אכילה . גם במקרה זה היא הגיעה לטיפול בשיטת פאולה ודיווחה על שיפור מלא לאחר שני טיפולים.
מספר נשים פנו לא. מטפלת מוסמכת בשיטת פאולה בירושלים לאחר שעברו ניתוח כריתת רחם. ההפניה לניתוח נבעה מהפרעות שונות הקשורות בצניחת רחם כמו הרגשת כובד בתחתית האגן, הפרעות ביחסי מין ועוד. הניתוח פתר בעיות אלו אך יצר תופעה חדשה, לאחר הניתוח סבלו נשים אלו מבריחת שתן. זו נפתרה לאחר טיפול בשיטת פאולה. הנשים טופלו באופן יחידני אך מאחר שהמקרים מתוארים באופן קבוצתי זמן הטיפול היה מגוון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תנאים מיטיבים לתנועות של שרירי רצפת האגן ולחיזוקה

  הגישה של שיטת פאולה לשרירי רצפת האגן כוללת כמה הבטים: שינוי הרגלי חשיבה, שיפור תשומת הלב ועידוד רגישות לתנאים שמשפרים תנועות וכמו כן תנו...