יום שבת, ספטמבר 21, 2013

מתי כדאי להימנע מכריתת רחם ולתרגל שיטת פאולה

ד"ר דב לקסמן  מנתח מומחה בניתוחים גינקולוגיים, רפואת נשים ופריון, מנהל תחום כירורגיה גינקולוגית במרכז לרפואת נשים מתקדמת "איה מדיקל" שבאסותא. בעבר אחראי על השירות הכירורגי–אנדוסקופי בבית החולים ליס שבמרכז הרפואי תל אביב (איכילוב)
 כתב במאמר מעניין בהארץ את הסיכום הבא בנוגע לנטיית מערכת הבריאות להפנות נשים רבות מדי לכריתת רחם:

"לנשים שעשויות לעבור כריתת רחם מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או בגידול סרטני. שתפו את הרופא בחששותיכן ובנטיית לבכן. בקשו מידע על כל הטיפולים האפשריים לפתרון הבעיה הרפואית. שאלו שאלות נוקבות על סיכויי ההצלחה והסיכונים בטיפולים המוצעים. בנוסף, שתפו בתהליך את בן הזוג. וכאשר אינכן שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה ואפילו שלישית, אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכן לקבל החלטה מושכלת, ובחרו בקפדנות את הרופא המטפל"


התרשמתי מהמאמר משום שאישית הצלחתי להימנע מכריתת רחם כאשר הגעתי לרופא סבלן שהמליץ לי לעקוב באופן רצןף באמצעים רפואיים אחר תהליכי השינוי שהרחם עבר.



בשיטת פאולה יש מצבים שהתרגול יכול למנוע צורך בניתוח, כל אחד מהמצבים להלן יש לו טווח התנהגות שונה אצל כל אישה ולכן חשוב שההמלצה לא תהיה גורפת.המצבים המדוברים הם: צניחת רחם, צניחת דופן הנרתיק,(תרגול למען שיפור תופעה זו יעיל במיוחד לאחר לידות או אם מדובר באבחון של צניחת דופן אחת בלבד) רפיון רצפת האגן, והפרעות בשליטה בהטלת שתן ובפעולת מעיים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

  המתח של כולנו בתקופת מלחמת חרבות ברזל מעיק ודורש להתייחס. תרגילי הרפיה בשיטת פאולה יכולים לסייע. כל תרגיל יכול להיות הזדמנות לתשומת לב לגו...